dijous, 29 d’octubre de 2015

Per Tots Sants... a menjar bunyols!RECEPTA BUNYOLS D'ALAIOR

Ingredients:

250 gr. de farina

50 gr. de sucre

50 ml. d'oli

25 gr. de llevat de pastilla

1 ou

Amb aquests ingredients surten 15 bunyolsPreparació :

    * Abans de començar hem de tenir en compte que aquesta pasta ha de ser molt blana , per tant l'hem de moure molt.COMENÇAM :

1r.- Agafam un poc d'aigua tèbia i posam a dins el llevat de pastilla perquè es fongui un poc.

2n.- Posam l'ou dins el bol i el batem com si féssim una truita.

3r.- Afegim la farina i mesclam bé. Tot seguit feim un poc de rodó enmig de la pasta , com si fos un cràter.4t.- Agafam el got de llevat i l'abocam dins el cràter que hem fet amb la farina i ho remenam molt bé.5è.- Afegim el sucre i tornam a mesclar.6è.- Ara toca abocar l'oli dins el bol i mesclar-ho molt i molt.

La pasta estarà molt aferradissa per aquest motiu ens hem d'empastifar les mans amb la resta de la farina.7è.- Començam amb els moviments de les mans , ho recordau ?

PASTAR , MAURAR i VENTAR.8è.- Si encara tenim problemes perquè la pasta s'aferra molt a les mans les untarem amb l'oli.9è.- Si ja hem aconseguit tenir una pasta fina i homogènia , l'hem de tapar amb un tovalló i també un abric perquè tovi , que vol dir que augmenti el seu volum.

10è.- Quan la pasta ja estigui tova començam a donar-li forma de la següent manera , recordam els moviments ?

AGAFAM UN TROS DE PASTA

FEIM UN RODÓ

L'APLANAM

FEIM EL FORAT ENMIG11è.- Deixam els bunyols damunt la llauna i els tornam deixar a tovar. Quan estan a punt , podem fregir-los i quan estiguin un poc freds posam la mel i els ensucramSEGUR QUE SERAN BONÍSSIMS!!!


1 comentari: