RECEPTA BUNYOLS D'ALAIOR
Ingredients:
250
gr. de farina
50
gr. de sucre
50
ml. d'oli
25
gr. de llevat de pastilla
1
ou
Amb
aquests ingredients surten 15 bunyols
Preparació :
*
Abans de començar hem de tenir en compte que aquesta pasta ha de
ser molt blana , per tant l'hem de moure molt.
COMENÇAM
:
1r.-
Agafam un poc d'aigua tèbia i posam a dins el llevat
de pastilla perquè es fongui un poc.
2n.-
Posam l'ou dins el bol i el batem com si féssim una truita.
3r.-
Afegim la farina i mesclam bé. Tot seguit feim un poc de rodó enmig
de la pasta , com si fos un cràter.
4t.-
Agafam el got de llevat i l'abocam dins el cràter que hem fet amb la
farina i ho remenam molt bé.
5è.-
Afegim el sucre i tornam a mesclar.
6è.-
Ara toca abocar l'oli dins el bol i mesclar-ho molt i molt.
La
pasta estarà molt aferradissa per aquest motiu ens hem d'empastifar
les mans amb la resta de la farina.
7è.-
Començam amb els moviments de les mans , ho recordau ?
PASTAR
, MAURAR i VENTAR.
8è.-
Si encara tenim problemes perquè la pasta s'aferra molt a les mans
les untarem amb l'oli.
9è.-
Si ja hem aconseguit tenir una pasta fina i homogènia , l'hem de
tapar amb un tovalló i també un abric perquè tovi , que vol dir
que augmenti el seu volum.
10è.-
Quan la pasta ja estigui tova començam a donar-li forma de la
següent manera , recordam els moviments ?
AGAFAM
UN TROS DE PASTA
FEIM
UN RODÓ
L'APLANAM
FEIM
EL FORAT ENMIG
11è.-
Deixam els bunyols damunt la llauna i els tornam deixar a tovar. Quan
estan a punt , podem fregir-los i quan estiguin un poc freds posam la
mel i els ensucram
SEGUR
QUE SERAN BONÍSSIMS!!!
HO SemBla BOnisSim lA ProVaRE
ResponElimina